Επί προσωπικού: Smartphone; Ποιο smartphone;

Επί προσωπικού: Smartphone; Ποιο smartphone;

Όπως όλοι οι δημοσίως γράφοντες, δεν μπορώ κι εγώ από καιρού εις καιρόν να αντισταθώ στον πειρασμό να αντλήσω κάποια θέματα από την προσωπική μου εμπειρία. Εν προκειμένω, το θέμα μου (πιο συγκεκριμένα, το πρόβλημά μου) είναι αυτό της πρόσβασης σάιτ μέσω smartphone. Ή, για να είμαι πιο ακριβής, της πρόσβασης των ελληνικών ειδησεογραφιών σάιτ μέσω smartphone –διαδικασία που τις τελευταίες μέρες αποδείχθηκε επίπονα... επίπονη.

Όπως έχουν καταλάβει οι αναγνώστες του Deasy, βρίσκομαι μεταξύ Ιαπωνίας και Ελλάδας και αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν περίοδοι, όπως αυτή που διανύουμε τον τελευταίο καιρό, που η βασική μου πηγή ενημέρωσης για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα είναι το Ίντερνετ· λέω «η βασική» καθώς ειδικά την τελευταία εβδομάδα τα ιαπωνικά μέσα είχαν την ελληνική πολιτική επικαιρότητα πρώτο θέμα, οπότε αν ήθελα, μπορούσα να αποφύγω εντελώς τις ελληνικές πηγές. Παρόλα αυτά, όντας πολύ καλύτερη συμφιλιωμένος με το ελληνικό Ίντερνετ από ό,τι με την ιαπωνική τηλεόραση, στράφηκα σ’ αυτό για την ενημέρωσή μου. Όπως δηλαδή έκαναν και όλοι, υποθέτω, οι Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Τόσο για λόγους «ρεπορτάζ», όσο και για πρακτικούς λόγους, πολύ συχνά χρειάστηκε να δω τα σάιτ μέσω του κινητού μου, ενός Xperia Arc της Sony Ericsson με σύνδεση μέσω της Docomo ή μέσω WiFi. Και ομολογουμένως, το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακά ενοχλητικό καθώς, με μόνες φωτεινές εξαιρέσεις τη «Ναυτεμπορική» και την «Ελευθεροτυπία», μέσα δηλαδή με μακρά ιστορία στο Ίντερνετ, όλα τα υπόλοιπα ειδησεογραφικά μέσα δεν έχουν optimization για smartphones –ήτοι, ο χρήστης είναι υποχρεωμένος να κάνει 10 διαφορετικές χειρισμούς για να καταφέρει να βρει αυτό που θέλει και να το εμφανίσει στην οθόνη του με έναν τρόπο που να βγάζει κάποιο νόημα.

«Γνωστά όλα αυτά», θα πουν κάποιοι. Και θα συμφωνήσω. Όμως είναι ένα πράγμα όλα αυτά να είναι γνωστά όταν βρίσκεται κανείς στην Ελλάδα και, άρα, μπορεί να στραφεί σε πέντε διαφορετικές πηγές για να καλύψει τα κενά που του αφήνει ένα κακό implementation και άλλο όταν βρίσκεται κάπου που η συγκεκριμένη επιλογή είναι και η μόνη. Και ακόμα χειρότερα, όταν ξέρει πολύ καλά ότι οι εξελίξεις στην Ελλάδα κρίνονται από ώρα σε ώρα.

Καταλαβαίνω ότι πολλά από τα ελληνικά ΜΜΕ έχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα στο κεφάλι τους αυτή τη στιγμή. Μόνο που κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουν ότι ένας από τους λόγους που έχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα στο κεφάλι τους, είναι επειδή αρνούνται να βάλουν στο κεφάλι τους και τέτοια «μικρότερα» προβλήματα. Οι επιχειρήσεις ΜΜΕ έχουν πολύ λιγότερα ελαφρυντικά από άλλες: όπως έχουμε πει και άλλοτε, είναι επιχειρήσεις που οφείλουν να βρίσκονται πολύ κοντά σε κάθε νέα τεχνολογία και που οφείλουν να κάνουν την επικοινωνία της χώρας με το εξωτερικό όσο το δυνατόν πιο απροβλημάτιστη. Και αν δε θέλουν να το κάνουν για τους έλληνες του εξωτερικού, ας σκεφτούν τους αλλοδαπούς συναδέλφους τους οι οποίοι αφενός έχουν μάθει να στηρίζονται πολύ περισσότερο στις τεχνολογίες αυτές και αφετέρου θα δείξουν πολύ λιγότερη κατανόηση όταν βρεθούν αντιμέτωποι με τέτοιου είδους ερασιτεχνισμούς.

 

SMARTPHONES,MME,WEB,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home