Τα νούμερα του Σώρρα

(όχι τα νούμερα που νομίζεις)

Deasy @ 07.01.2017
Τα νούμερα του Σώρρα

Ξαφνικά, κάπου μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ίσως και επειδή δεν υπάρχουν ειδήσεις αυτή την περίοδο ο Αρτέμης Σώρρας και όλα όσα υποστηρίζει βρέθηκαν “στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας”. Εμείς απλά θα αναρωτηθούμε γιατί τώρα και -εφόσον οι δραστηριότητες του Αρτ. Σώρρα εμπίπτουν στη δικαιοδοσία των αρμοδίων υπηρεσιών του κράτους και της Δικαιοσύνης- γιατί τον θυμηθήκαμε τώρα και όχι όταν -ίσως- θα ήταν καταλληλότερο να συμβεί.

Κοιτάζοντας στα Google Trends διαπιστώνουμε πως το ενδιαφέρον για τον Σώρρα και τις υποσχέσεις του εκτινάχθηκε ταυτόχρονα με την αλλαγή του χρόνου. Ομως για όσους δεν ζουν σε μια γυάλα αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο το “φαινόμενο” Σώρρας προκάλεσε ενδιαφέρον αρκετά χρόνια πριν. Οχι όμως και το ενδιαφέρον των ενδεχομένως αρμοδίων αρχών.

Σύμφωνα με το Google Trends, οι πρώτες αναζητήσεις για τον Sorras (δυστυχώς δεν μας επιστράφηκαν πληροφορίες για τις τάσεις αναζήτησης της ελληνικής εκδοχής του ονόματος) εντοπίστηκαν τον Μάιο του 2009, αρκετούς μήνες πριν ξεκινήσει η μνημονιακή περιπέτεια της χώρας και εμφανιστεί (και) ο εν λόγω για να σώσει τον τόπο.

Μετά από μια σύντομη περίοδο αυξημένου ενδιαφέροντος το φθινόπωρο του 2011 το ενδιαφέρον για τον Σώρρα εξασθενεί και μετά από ένα 12μηνο ουσιαστικής αδράνειας κορυφώνεται τον Οκτώβριο του 2012. Ακολούθως το ενδιαφέρον πάλι υποχωρεί αλλά δεν φτάνει στο επίπεδο του μηδενός, αντιθέτως διατηρείται σε μια καλή πορεία και τον Ιανουάριο του 2014 αυξάνεται και πάλι και εκ νέου υποχωρεί. Κάπως έτσι, με μικρές “εκρήξεις” στο ενδιαφέρον και περιόδους σχετικής ύφεσης φτάνουμε στον Αύγουστο του 2016 όπου έχουμε μια κορύφωση την οποία τον Σεπτέμβριο ακολουθεί μια “ουρά” με την έννοια πως το ενδιαφέρον για τον Σώρρα δεν ξεφουσκώνει απότομα όπως τους προηγούμενους μήνες. Ακολούθησε όμως η υφεση την οποία διαδέχθηκε η έκρηξη των τελευταίων εβδομάδων. Ολα αυτά, μπορούμε να τα δείξουμε και με το διάγραμμα που μας έβγαλε το Google Trends.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πως όταν ο κόσμος άρχισε να ενδιαφέρεται για τον Σώρρα, το φθινόπωρο του 2012, το λογικό θα ήταν κάποια υπεύθυνη αρχή να εκδηλώσει και αυτή σχετικό ενδιαφέρον για το ποιος είναι ο άνθρωπος, τι πρεσβεύει και αν αυτά που πρεσβεύει έχουν πραγματικά βάση ή είναι αντικείμενο διερεύνησης της Δικαιοσύνης.

Αντιθέτως, το θέμα αφέθηκε στην τύχη του, ο Σώρρας έκανε την όποια δουλειά του και εντελώς ξαφνικά ο άνθρωπος που ισχυρίζεται πως έχει μια αμύθητη περιουσία στη διάθεση της Ελλάδας γίνεται το θέμα (μάλιστα και με σχετικά πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα) τις τελευταίες ημέρες.

Μήπως κοροϊδευόμαστε;

ΕΛΛΑΔΑ,CYBERCULTURE,ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home