Vodafone: χρονιά επενδύσεων το 2014

Vodafone: χρονιά επενδύσεων το 2014

Σχεδόν 530 εκατομμύρια ευρώ διέθεσε στη χώρα μας ο Όμιλος της Vodafone, μέσω της ελληνικής θυγατρικής του, επένδυση που σε ένα βαθμό θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως ψήφος εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία.

Το 2014 αποτέλεσε, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου και διεθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Γλαύκου Περσιάνη, μια πολύ καλή χρονιά με πολύ σημαντικές στρατηγικές κινήσεις της εταιρείας, ενώ φάνηκαν τα σημάδια σταθεροποίησης της αγοράς κινητής τηλεφωνίας.

Ο κ. Περσιάνης έκανε ειδική αναφορά στις κινήσεις της εταιρείας, όπως η επένδυση στο δίκτυο, η απόκτηση ποσοστού στη Forthnet, η συνεργασία με τη Wind στις υποδομές κινητής τηλεφωνίας και η ολοκλήρωση της εξαγοράς της hellas online. Η τελευταία κόστισε περίπου 300 εκατ. ευρώ , καθώς η Vodafone, εκτός της καταβολής του τιμήματος στους μετόχους, προχώρησε και στην αποπληρωμή των δανείων προς τις τράπεζες, ύψους λίγο κάτω από 160 εκατ. ευρώ, ενώ επιπλέον αποπλήρωσε και όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις. Σε αυτό το ποσό, προστίθενται τα περίπου 130 εκατ. ευρώ για την απόκτηση φάσματος το φθινόπωρο συν τα 100 εκατ. ευρώ που δόθηκαν για την περαιτέρω ανάπτυξη των υποδομών της Vodafone Ελλάδος.

Ο κ. Περσιάνης τόνισε ότι τα κεφάλαια αυτά ήρθαν από το εξωτερικό, σημειώνοντας ότι “γίνονται άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα”, ενώ πρόσθεσε ότι στα σχέδια της εταιρείας είναι να ενισχύσει τη θέση του ομίλου στην αγορά της σταθερής τηλεφωνίας, αξιοποιώντας τις συνέργιες που προκύπτουν από την εξαγορά της hellas online. Στα πλάνα περιλαμβάνεται και η ενίσχυση της πλατφόρμας τηλεοπτικού περιεχομένου της hellas online με έμφαση στον τομέα της αναπαραγωγής περιεχομένου σε φορητές συσκευές.

Όσον αφορά τη Forthnet, ο επικεφαλής της Vodafone Ελλάδος ανέφερε ότι το due dligence δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί αλλά βαίνει προς το τέλος του, αλλά απέφυγε να απαντήσει στο πότε θα κατατεθεί η προσφορά από κοινού με τη Wind Ελλάς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι πολιτικές εξελίξεις θα διαδραματίσουν το δικό τους ρόλο στο θέμα. Ερωτώμενος πάντως αν η Vodafone θα ενδιαφερόταν για τη Forthnet χωρίς τη Nova, η απάντηση ήταν κατηγορηματικά αρνητική.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home