Samsung Galaxy S4: Πρώτες εντυπώσεις

Ταβάνι τα 749 ευρώ

Κι όμως, μπορεί κάποιοι να θεωρούσαν ότι τελικά η Samsung θα άφηνε μία αίσθηση, αντίστοιχη με την Apple και το iPhone 5, μέτρια δηλαδή, τελικά όμως οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν. Το Samsung Galaxy S4 είναι μια εξαιρετική πρόταση. Με πολύ καλά specs, με έμφαση στο software και αρκετές χρήσιμες νέες λειτουργίες και βέβαια τσιμπημένη τιμή.

Για κάποιους από εμάς το πλούσιο μενού που προσφέρει το Galaxy S4 ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενο. Δεν νομίζουμε ότι θα τολμούσε η Samsung να κάνει ένα λανσάρισμα στην «έδρα» του αντιπάλου, με τόση «φασαρία» στα social media χωρίς να είχε κάτι ενδιαφέρον να παρουσιάσει. Το Galaxy S4 αφήνει πραγματικά υποσχέσεις και προσδοκίες για ακόμα καλύτερες πωλήσεις σε σχέση με τον πρόγονό του S3. Και αν στο τελευταίο έπαιξε σημαντικό ρόλο το marketing, εδώ πιστεύουμε ότι θα παίξει εξίσου σημαντικό ρόλο η ουσία.

Για τα τεχνικά χαρακτηριστικά έγραψε λίγο νωρίτερα ο Δημήτρης, οπότε ίσως δεν έχει νόημα να τα επαναλάβουμε. Η Samsung έχει χρησιμοποιήσει σχεδόν όλα όσα προσφέρει το hardware σήμερα. Από την άλλη πλευρά, σε επίπεδο software δείχνει να κάνει περισσότερα βήματα μπροστά σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Οι λύσεις, όπως η ταυτόχρονη λειτουργία των καμερών, η δυνατότητα διαγραφής ανεπιθύμητων αντικειμένων από μία φωτογραφία, ο φωνητικός μεταφραστής είναι δυνατότητες που σίγουρα είναι χρήσιμες στην πράξη. Επιπλέον, για άλλη μια φορά, χάρη στη δραστηριοποίηση της εταιρείας σε όλους τους τομείς (πέραν των κινητών) της ψηφιακής τεχνολογίας, έχει τη δυνατότητα να μεταλαμπαδεύει λειτουργίες που βλέπουμε σε άλλες συσκευές. Όπως το scrolling μιας σελίδας με τη χρήση gesture, χωρίς να ακουμπάμε την οθόνη του κινητού, που υιοθετήθηκε προφανώς από τις έξυπνες τηλεοράσεις της εταιρείας.

Αρκετοί θα γκρινιάξουν με τη χρήση πάλι πολυκαρβονικών υλικών αντί για μεταλλικά μέρη. Και εγώ θα ήμουν ένας από αυτούς… Ωστόσο, το Galaxy S4 σαν πρώτη εντύπωση αφήνει καλύτερη αίσθηση στο χέρι, σαν ποιότητα κατασκευής, παρότι πιο ελαφρύ, από το S3.

Ένα ερωτηματικό που έχω είναι πως με τόσες εφαρμογές της Samsung επάνω θα ανταποκρίνεται η συσκευή. Ασφαλή συμπεράσματα από την εμπειρία μας όσο το κρατήσαμε στα χέρια μας δεν μπορούμε να βγάλουμε καθώς μέχρι να κυκλοφορήσει το μοντέλο θα υποστεί (πιστεύουμε αρκετές βελτιώσεις)

Galaxy S4 και Ελλάδα

Το νέο smartphone της Samsung θα το δούμε πιθανότατα τέλη Απριλίου ή αρχές Μαίου του αργότερο. Δεν βάζουμε βέβαια το χέρι μας στη φωτιά αλλά η διάθεση της συσκευής και στην Ελλάδα είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει ταυτόχρονα με όλη την υπόλοιπη Ευρώπη. Στην Ελλάδα θα δούμε απευθείας την 4G έκδοσή του, ενώ από τις επιλογές ενσωματωμένης μνήμης των 16/32/64GB θα κυκλοφορήσουν οι δύο πρώτες, με μεγαλύτερη έμφαση στα 16GB (στα 64GB ανεβαίνει πολύ το κόστος). Και μιας που είπαμε για κόστος, το ταβάνι για το Galaxy S4 (μιλώντας για την έκδοση των 16GB) φαίνεται ότι είναι τα 749 ευρώ, ενώ δεν αποκλείεται να κινηθεί και λίγο χαμηλότερα… Όσοι δεν έχετε αυτό το badget, πιστεύω ότι μέσα στο επόμενο 6μηνο η Samsung θα έρθει να σας καλύψει με τη μίνι έκδοση του S4. Μπορεί να μην ανακοινώθηκε αλλά είναι έντονα αναμενόμενη μια τέτοια κίνηση…  

 

SMARTPHONES,SAMSUNG GALAXY S4,ANDROID,SAMSUNG,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home