Τη φορολόγηση της Google επιδιώκει η Γαλλία

Όλο και πυκνώνουν οι φωνές εναντίον των εταιρειών Internet στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τη φορολόγηση της Google επιδιώκει η Γαλλία

Στο στόχαστρο της γαλλικής κυβέρνησης έχει μπει για τα καλά η Google αλλά και άλλες μεγάλες εταιρείες, που χάρη σε φορολογικά τρικ καταφέρνει να αποφεύγει την ισότιμη φορολόγησή της στην Ευρώπη με τις άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε άλλους τομείς (εκτός Internet). Η είδηση έρχεται από το Bloomberg, το οποίο αναφέρει ότι η Γαλλία σκέφτεται ακόμα και την αλλαγή της νομοθεσίας, ώστε να καταφέρει να εισπράξει τους φόρους που αναλογούν στα κέρδη αυτών των εταιρειών (και της Google συμπεριλαμβανομένης) τα οποία θα μπορούσαν να συνεισφέρουν σε περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στον κρατικό προϋπολογισμό της χώρας.

Σύμφωνα με το πρώην στέλεχος της κυβέρνησης της Γαλλίας, Benoit Tabaka, το γαλλικό κράτος εισπράττει 100 φορές λιγότερα έσοδα από εταιρείες όπως η Google, η Apple, το Facebook η Amazon, καθώς στα ταμεία του μπαίνουν ποσά ύψους 4 εκατομμυρίων ευρών από τις δραστηριότητες αυτών των επιχειρήσεων.

«Η ελευθερία του Internet δε σημαίνει ασυδοσία» δήλωσε εκρπόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι «οι κανόνες φορολόγησης πρέπει να εφαρμόζονται ισότιμα σε όλες τις επιχειρήσεις». Στην ίδια κατεύθυνση είναι και οι δηλώσεις του Υπουργού Τεχνολογίας της Γαλλίας δήλωσε ότι «το φορολογικό πλασίο στη Γαλλία υλοποιήθηκε όταν το εμπόριο ήταν φυσικό. Αυτοί οι νόμοι που το συνθέτουν δεν ταιριάζουν πλέον».

Η πρόθεση της Γαλλίας έρχεται να προστεθεί σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες από άλλα κράτη, όπως η Αγγλία και η Γερμανία, οι οποίες επίσης έχουν ζητήσει τροποποίηση της νομοθεσίας.

Στον αντίποδα, εκπρόσωπος της Google δήλωσε ότι η εταιρεία είναι απόλυτα συμμορφωμένη με τους φορολογικούς νόμους σε κάθε χώρα στην οποία δραστηριοποιείται. Στο ρεπορτάζ του Bloomberg αναφέρεται πάντως, ότι οι εταιρείες Internet προσπαθούν να επιστρέψουν με άλλου τύπου ενέργειες μέρος των φόρων που τους αναλογούν, δίνοντας το παράδειγμα της Amazon, η οποία σκοπεύει να ανοίξει και τέταρτο σημείο διανομής προϊόντων, ανοίγοντας 2.500 θέσεις εργασίας σε βάθος τριετίας.

ΓΑΛΛΙΑ,ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ,APPLE,GOOGLE,FACEBOOK,AMAZON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home