Sony World Photography Awards 2012

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής συμμετοχών

Deasy @ 01.06.2011
Sony World Photography Awards 2012

Νέες κατηγορίες και πολλές ευχάριστες εκπλήξεις για τους νικητές κρύβει ο φωτογραφικός διαγωνισμός Sony World Photography Awards 2012, η υποβολή συμμετοχών στον οποίο άνοιξε σήμερα.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας, έχουν προστεθεί νέες κατηγορίες για τον Ανοικτό διαγωνισμό και το διαγωνισμό Επαγγελματιών, δημιουργήθηκε νέα κατηγορία για διαγωνιζόμενους κάτω των 20 ετών, ενώ τα βραβεία Moving Image Awards διευρύνονται μετά την πρώτη τους εμφάνιση το 2011.

Ο διαγωνισμός Sony World Photography Awards είναι ο πιο αντιπροσωπευτικός διαγωνισμός στον κόσμο, όσον αφορά τη φωτογραφία και μια γιορτή για τους φίλους της φωτογραφίας, όπως είχαμε τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε κατά την επίσκεψή μας στη φετινή τελετή απονομής. Περιλαμβάνει ένα σκέλος για Επαγγελματίες φωτογράφους, το οποίο προσελκύει κορυφαίους φωτογράφους και λάτρεις της φωτογραφίας από όλο τον κόσμο και έναν Ανοικτό διαγωνισμό για οποιονδήποτε ασχολείται με τη φωτογραφία. Κάθε σκέλος έχει ανανεωθεί με νέες κατηγορίες για το 2012. Η κατηγορία «Φύση και Άγρια Ζωή» (Nature & Wildlife) έχει προστεθεί στον διαγωνισμό των Επαγγελματιών, ενώ τρεις νέες κατηγορίες έχουν προστεθεί και στον Ανοικτό διαγωνισμό οι οποίες είναι οι εξής: «Ενισχυμένη» (Enhanced), «Σε κλάσματα δευτερολέπτου» (Split Second) και «Σε χαμηλό φωτισμό» (Low- light).

Παράλληλα, ξεκινάει ένας καινούργιος Διαγωνισμός Νέων, για μικρότερους σε ηλικία φωτογράφους, κάτω των 20 ετών, ενώ ο διαγωνισμός Student Focus θα συνεχίσει να υποστηρίζει και να ενώνει την επόμενη γενιά των επαγγελματιών φωτογράφων.

Τέλος, τα βραβεία Moving Image Awards για την κινούμενη εικόνα, διευρύνθηκαν και περιλαμβάνουν πλέον έξι κατηγορίες μετά την επιτυχία της πρώτης εμφάνισης του βραβείου Moving Image Award το 2011.

Τελική ημερομηνία υποβολής συμμετοχών για το φετινό Sony World Photography Awards είναι η 4η Ιανουαρίου 2012, και η πλειοψηφία των νικητών θα παρουσιαστούν με τα βραβεία τους σε μια τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στα τέλη Απριλίου του 2012.  Ο νικητής του βραβείου L’Iris D’Or (Χρυσή Ίριδα) και φωτογράφος της χρονιάς του Sony World Photography Awards θα αποκαλυφθεί, επίσης, στην ίδια τελετή και θα λάβει χρηματικό έπαθλο ύψους 25.000 δολαρίων και εξοπλισμό ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών Sony SLR. Ο νικητής του Ανοικτού διαγωνισμού θα λάβει 5.000 δολάρια και παρόμοιο εξοπλισμό Sony.

Μια έκθεση των βραβευμένων συμμετοχών – “Sony World Photography Awards Winners’ Showcase” - θα εκτίθεται στο Somerset House τον Απρίλιο και το Μάιο του 2012 στο πλαίσιο του “World Photography Festival 2012”.

 

* Περισσότερες πληροφορίες για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας (WPO) και τον διαγωνισμό Sony World Photography Awards μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση www.worldphoto.org


Sony World Photography Awards 2012 -Κατηγορίες

 

Κατηγορίες για το σκέλος των επαγγελματιών

 

Για επαγγελματίες και σοβαρούς ‘ερασιτέχνες ή λάτρεις της φωτογραφίας’.  

Εμπορική φωτογραφία

o Καμπάνια

o Ταξίδια

o Lifestyle

o Μόδα

Καλλιτεχνική Φωτογραφία 

o Αρχιτεκτονική

o Πορτρέτο

o Τοπίο

o Νεκρή Φύση

o Εννοιολογική Σύλληψη

Φωτορεπορτάζ & Documentary 

o Επικαιρότητα

o Φύση & Άγρια ζωή (νέα κατηγορία)

o Σύγχρονα Θέματα

o Άνθρωποι

o Τέχνες & Πολιτισμός

o Σπορ

 

Κατηγορίες Ανοικτού διαγωνισμού

Ανοικτός για όλους με μία και μοναδική συμμετοχή.

- Φύση & Άγρια ζωή

- Άνθρωποι

- Ταξίδια

- Σε χαμηλό φωτισμό (νέα κατηγορία)

- Αρχιτεκτονική

- Πανόραμα

- Τέχνες & Πολιτισμός

- Χαμογελάστε

- Σε κλάσματα δευτερολέπτου (νέα κατηγορία)

- Ενισχυμένη (νέα κατηγορία)

 

Διαγωνισμός Νέων (νέος διαγωνισμός για το 2012)

- Περιβάλλον

- Πορτρέτο

- Πολιτισμός

 

Βραβεία κινούμενης εικόνας (Moving Image Awards)

- Φύση & Άγρια ζωή (νέα κατηγορία)

- Άνθρωποι (νέα κατηγορία)

- Ασυνήθιστο / Συνηθισμένο (νέα κατηγορία)

- Εμπορική (νέα κατηγορία)

- Καλές τέχνες (νέα κατηγορία)

- Documentary (νέα κατηγορία)

 

•    Όλοι οι διαγωνισμοί θα ανοίξουν την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011 και θα κλείσουν την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012 στις 23:59 GMT

•    Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός προς όλους και όλες οι εικόνες που θα υποβληθούν θα πρέπει να έχουν τραβηχτεί μέσα στο 2011. Οι φωτογράφοι μπορούν να συμμετέχουν είτε στην κατηγορία Open, είτε στην κατηγορία Professional, αλλά όχι και στις δύο.


SONY,SONY,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home