H HTC κερδίζει τις εντυπώσεις

Μέσα στην Άνοιξη τα νέα μοντέλα και στην Ελλάδα

Τις εντυπώσεις στο Mobile World Congress από πλευράς κατασκευαστών φαίνεται να κερδίζει η HTC. Δεν είναι μόνο οι έξι συσκευές που παρουσίασε η εταιρεία (5 κινητά και 1 tablet PC), το μεγαλύτερο (σε γκάμα προϊόντων που έχει πραγματοποιήσει ποτέ) αλλά παράλληλα και εξίσου σημαντικότερο το γεγονός ότι χτίζει το δικό της οικοσύστημα με υπηρεσίες μουσικής αλλά και παιχνιδιών. Επιπλέον, ακόμα και η παρουσία κάποιων προσώπων στη συνέντευξη Τύπου έχει το δικό της νόημα, που δείχνει ότι η HTC έχει δυναμώσει πολύ κατά τη διάρκεια του 2010. Δεν θεωρούμε τυχαίο το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο event ήταν ένας εκ των αντιπροέδρων του Facebook, o διευθύνων σύμβουλος της Qualcomm, ενώ ο Mark Zuckerberg έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω video. Σημειολογικές κινήσεις που μαρτυρούν ότι στα μάτια των μεγάλων παικτών της αγοράς τεχνολογίας έχει μεγαλώσει και η HTC.

Σε επίπεδο συσκευών, η ταϊβανέζικη εταιρεία παρουσίασε τη συνέχεια επιτυχημένων μοντέλων της, τα Wildfire S και Desire S, το Incredible S (που αποτελεί απόγονο μοντέλου που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ), δύο κινητά που προσφέρουν εντυπωσιακές δυνατότητες για το Facebook, Salsa και Chacha και βέβαια (όπως ορίζει η τάση της αγοράς) ένα tablet PC.

Όλα τα μοντέλα, εφόσον κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά θα έρθουν μέχρι τον ερχόμενο Μάιο. Οι τιμές διάθεσης για το Wildfire S και το Desire S αναμένεται να κινηθούν λίγο κάτω από τα 300 ευρώ για το πρώτο και κοντά στα 500 ευρώ για το δεύτερο, ενώ όσον αφορά, τα «Facebook κινητά» η τιμή τους θα κινηθεί στα 300 ευρώ περίπου για το Chacha και λογικά λίγο πάνω από τα 350 ευρώ για το Salsa.

Ανταγωνιστική αναμένεται να είναι η τιμή και για το Tablet PC, το οποίο θα κινηθεί λογικά ανάμεσα στα 500 μέχρι maximum τα 700 ευρώ, ανάλογα με την έκδοσή του.

Ας δούμε όμως τα χαρακτηριστικά τους:

 

HTC Wildfire S

Το Wildfire S αποτελεί ένα από τα μικρότερα κινητά που έχει κατασκευάσει ιστορικά η HTC, με αρκετά βελτιωμένη οθόνη (σε σχέση με το προηγούμενο Wildfire). Προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής χρωμάτων, διαθέτει κάμερα ανάλυσης 5 megapixel με αυτόματη εστίαση, υποδοχή επέκτασης μνήμης, υποστήριξη διαδεδομένων φορμάτ ήχου και εικόνας και αρκετές σύγχρονες λειτουργίες.

 

HTC Desire S

Ο διάδοχος του HTC Desire, βασίζεται στα πρότυπα του πρόγονού του και σχεδιαστικά αλλά και στο επίπεδο των τεχνικών χαρακτηριστικών του. Το αλουμίνιο με το οποίο καλύπτεται μεγάλο μέρος της εξωτερικής του επιφάνειας προσφέρει την απαραίτητη ποιότητα, ενώ ο ισχυρός επεξεργαστής προσδίδει ταχύτητα στην πλοήγηση και εκμετάλλευση των λειτουργικών. Η οθόνη του είναι και αυτή βελτιωμένη, διατηρώντας τη διάσταση των 3,7 ιντσών.

 

HTC Incredible S

Το Incredible S ξεχωρίζει χάρη στην οθόνη των 4 ιντσών που διαθέτει (τεχνολογίας Super LCD), ενώ προσφέρει καταγραφή και προβολή βίντεο σε ποιότητα High Definition, αλλά και στερεοφωνικό surround ήχο. Η κάμερα του Incredible S προσφέρει μέγιστη ανάλυση 8 megapixles.

 

HTC Salsa και Chacha

Τα δύο νέα κινητά ενσωματώνουν πλήρως όλες τις δυνατότητες του Facebook, προσφέροντας λειτουργίες του δημοφιλούς social network με το πάτημα ενός πλήκτρου (στη συσκευή υπάρχει πλήκτρο με το λογότυπο του Facebook). H διαφορά των δύο συσκευών έγκειται στην ύπαρξη πλήρους φυσικού πληκτρολογίου στο Chacha, ενώ το Salsa διαθέτει μεγάλη οθόνη αφής 3,4 ιντσών και κατ’ επέκταση εικονικό πληκτρολόγιο. Λόγω του φυσικού πληκτρολογίου στο Chacha, η διάσταση της οθόνης φθάνει τις 2,6 ίντσες. Και οι δύο συσκευές έχουν κάμερα ανάλυσης 5 megapixels.

 

HTC Flyer

To πρώτο tablet PC της HTC ανήκει στην κατηγορία των συσκευών με διάσταση οθόνης 7 ιντσών, ενώ σχεδιαστικά αποπνέει το χαρακτήρα της HTC, αφού θυμίζει το Desire (σε υλικά κατασκευής και γραμμές) σε αρκετά όμως μεγαλύτερη διάσταση. Το HTC Flyer ενσωματώνει πολύ γρήγορο επεξεργαστή (1,5GHz), η χωρητικότητά του κυμαίνεται ανάλογα με την έκδοση στα 16 και 32 GB, ενώ διαθέτει και υποδοχή για κάρτες επέκτασης μνήμης.  

Ανάμεσα στα καινούργια στοιχεία που φέρνει το Flyer είναι η τεχνολογία Scribe, μέσω της οποίας, και με τη χρήση ειδικής γραφίδας σε συγκεκριμένες λειτουργίες προσφέρει ευκολότερη τη δημιουργία σημειώσεων, εικόνων, την υπογραφή εγγράφων ή ακόμη και τη σύνταξη κειμένου σε ιστοσελίδες ή φωτογραφίες. Η λειτουργία Timemark παρέχει τη δυνατότητα ηχητικών σημειώσεων ταυτόχρονα με τις γραπτές σας σημειώσεις κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης, ενώ οι σημειώσεις αυτές μπορούν να συγχρονίστούν  με το ημερολόγιο, κρατώντας ένα ψηφιακό timeline σε εκκρεμότητες ή άλλες υποχρεώσεις του χρήστη.

Με το Flyer, η HTC λάνσαρε και δύο υπηρεσίες: το HTC Watch, που προσφέρει video on demand και το OnLive που προσφέρει mobile gaming. Και οι δύο υπηρεσίες, σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες (άγνωστο για Ελλάδα προς το παρόν) με το λανσάρισμα του HTC Flyer.

DESIRE S,HTC,ANDROID,MOBILE WORLD CONGRESS,HTC,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home