Ετοιμάζει tablet και η Nokia

Ετοιμάζει tablet και η Nokia

Σημαντικό κομμάτι της στρατηγικής της Nokia αποτελούν τα tablets, οπότε μάλλον κάτι θα περιμένουμε στο προσεχές μέλλον. Το deasy.gr συναντήθηκε με τον Ρίτσαρντ Γκριν, Chief Technology Officer (γενικό διευθυντή τεχνολογίας αν προτιμάτε την ελληνική μετάφραση του τίτλου) της Nokia, ο οποίος δεν έκρυψε το ενδιαφέρον της φινλανδικής εταιρείας για τη συγκεκριμένη κατηγορία συσκευών. Ο κ. Γκριν έσπευσε πάντως να προσθέσει ότι “έχουμε πολλά να κάνουμε στο χώρο των tablets”, ενώ όταν τον ρωτήσαμε αναφορικά με το αν υπάρχουν σχέδια για επέκταση και σε άλλες κατηγορίες συσκευών, η απάντηση του μπορεί να ήταν διπλωματική, αλλά ενδεικτική των προθέσεων: “μας ενδιαφέρει οποιαδήποτε φορητή συσκευή”.

Όσον αφορά το θέμα της συνεργασίας με τη Microsoft, ο κ. Γκριν επέμεινε σε αυτά που ειπώθηκαν και στη συνέντευξη Τύπου της Nokia. Δηλαδή, ότι το Symbian πρόκειται να συνεχίσει να υπάρχει και ότι θα υπάρξουν επενδύσεις και στις δύο πλατφόρμες από πλευράς Nokia. Όπως σημείωσε, υπάρχει πολύ μεγάλη εγκατεστημένη βάση για να την αγνοήσεις, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν αρκετές συσκευές που πρόκειται να παρουσιαστούν μέσα στο 2011. Όταν, πάντως, προσπαθήσαμε να διευκρινίσουμε λίγο παραπάνω αν το Symbian προορίζεται για τα φθηνότερα κινητά, ο κ. Γκριν επέμεινε ότι δεν είναι αυτό στις προθέσεις της Nokia. Επιπλέον, όταν τον ρωτήσαμε αν θα δούμε smartphone από τη Nokia με κόστος κάτω από 100 ευρώ, απάντησε ότι τα όρια μεταξύ των smartphones και των απλών (featured) συσκευών είναι πλέον ιδιαίτερα θολά.

Ο κ. Γκριν δήλωσε ακόμη ότι οι εφαρμογές είναι αυτές που έχουν πλέον περισσότερη σημασία και η Nokia δεν ξόδεψε αρκετό χρόνο στις εφαρμογές. Τώρα, ετοιμάζεται να δαπανήσει αρκετό χρόνο στα Windows Phone 7, όπου έχει το δικαίωμα να επέμβει στο “εσωτερικό” τους. Η πρώτη συσκευή Nokia με Windows, πάντως, δεν θα έχει κάτι ριζικά διαφορετικό από τις υπόλοιπες συσκευές του ανταγωνισμού με την ίδια πλατφόρμα για να μη δημιουργηθεί σύγχιση σε δημιουργούς λογισμικού και καταναλωτές.

TABLETS,MOBILE WORLD CONGRESS,NOKIA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home