Μέσα στο 2011 το πρώτο Nokia Windows Phone κινητό

Μέσα στη φετινή χρονιά θέλει να ανακοινώσει την πρώτη της συσκευή που θα βασίζεται στα Windows Phone 7 η Nokia, όπως δήλωσαν τα στελέχη της φινλανδικής εταιρείας, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου με αφορμή το Mobile World Congress. Η ομιλία του διευθύνοντος συμβούλου της Nokia, Στέφεν Έλοπ επικεντρώθηκε αποκλειστικά στο θέμα της συνεργασίας της φινλανδικής εταιρείας με τη Microsoft, χωρίς να παρουσιαστεί κάποια συσκευή, αν και στο περίπτερο του μεγαλύτερου κατασκευαστή κινητών τηλεφώνων, κάτι αναμένεται να υπάρχει.

Ο κ. Έλοπ έδωσε μεγάλη έμφαση στο θέμα των νέων πηγών εσόδων που μπορεί να έχει η Nokia από τη συνεργασία, τονίζοντας ότι η Microsoft θα προσφέρει τη διαφημιστική πλατφόρμα της στο σχέδιο. Βέβαια, το κυριότερο στοιχείο της συνεργασίας είναι πως η Nokia θα δώσει στη Microsoft μεγάλο μερίδιο αγοράς. “Δεν είναι ένας πόλεμος συσκευών, αλλά μία μάχη οικοσυστημάτων” τόνισε ο επικεφαλής της Nokia, ο οποίος προσπάθησε να πείσει ότι η συνεργασία έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός τρίτου πόλου στις πλατφόρμες των smartphone και αυτό είναι κάτι που ζητά η αγορά. “Μιλούσα πρόσφατα με τον διευθύντοντα σύμβουλο ενός μεγάλου τηλεπικοινωνιακού ομίλου και μου είπε ότι οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες ήθελαν έναν τρίτο πόλο” τόνισε ο κ. Έλοπ, ο οποίος προσπάθησε να πείσει τους παριστάμενους δημοσιογράφους ότι απόφασισαν να μη συνεργαστούν με τη Google και το Android προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία ενός δυοπωλίου!

Ο τελευταίος, ο οποίος είναι πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του αμερικανικού κολοσσού, ανέφερε μάλιστα ότι η οριστική απόφαση για την επιλογή της Microsoft ελήφθη την περασμένη Πέμπτη το βράδυ, μία μόλις ημέρα πριν την οριστική ανακοίνωση. Νωρίτερα, πάντως, είχε δηλώσει ότι οι μηχανικοί της Nokia και Microsoft συνεργάζονταν και μάλιστα σημείωσε ότι συνεργάστηκαν βρισκόμενοι σε “περίεργα” μέρη, όπως το Ρεϊκιάβικ.

Όσον αφορά το Symbian, το λειτουργικό σύστημα που έχει αναπτύξει η Nokia, τα στελέχη της τελευταίας δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν βραχυπρόθεσμα να το υποστηρίζουν και πως μέσα στο 2011 θα δούμε πολλές νέες συσκευές που θα βασίζονται στο Symbian. Από τα συμφραζόμενα πάντως καταλάβαμε ότι μάλλον το Symbian προορίζεται για τα χαμηλότερα στρώματα της αγοράς και το Windows Phone 7 για τα υψηλότερα.

SMARTPHONES,WINDOWS PHONE,SYMBIAN,ANDROID,MOBILE WORLD CONGRESS,NOKIA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home