Ψάχνει αγοραστή η Essential

Deasy @ 25.05.2018
Ψάχνει αγοραστή η Essential

Συγκέντρωσε 300 εκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια, η αποτίμησή της έφθασε το 1 δισ., όμως τα παραπάνω μεγέθη δεν ήταν ικανά, όπως φαίνεται, για να της εξασφαλίσουν, βιωσιμότητα. Η Essential, η εταιρεία που δημιούργησε πριν από τρία χρόνια ο δημιουργός του Android, Andy Rubin, βρίσκεται σε αναζήτηση αγοραστή, όπως τουλάχιστον αναφέρουν μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα του εξωτερικού.  

Σ’ αυτή τη σύντομη διαδρομή της η Essential κατάφερε να παρουσιάσει μόλις ένα smartphone. Το Essential Phone παρουσιάστηκε πέρυσι, κέρδισε θετικές κριτικές, όμως η εταιρεία δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στον όγκο των παραγγελιών, όπως επίσης και να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό από μεγάλα ονόματα, όπως η Samsung, η Apple ή η Google. Σύμφωνα με το Bloomberg οι πωλήσεις του Essential Phone έφθασαν μόλις τις 150.000 συσκευές.

Στα αρχικά πλάνα της εταιρείας ήταν να είχε παρουσιαστεί ήδη ένα ακόμα τηλέφωνο. Όμως οι προτεραιότητες άλλαξαν και ο Andy Rubin, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, έχει προσλάβει την Credit Suisse σε ρόλο συμβούλου για να αναζητήσει μια πιθανή νέα στέγη για τα ασημικά της εταιρείας. Ωστόσο, ο ιδρυτής της Essential μέσα από το Twitter ανέφερε ότι ο στόχος της εταιρείας παραμένει η δημιουργία προϊόντων που θα αλλάξουν την αγορά, χωρίς όμως τελικά να απαντάει με σαφήνεια στα δημοσιεύματα.

ESSENTIAL PHONE,SMARTPHONES,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home