Σημαντικά υψηλότερες από το S8 οι προπαραγγελίες του Samsung Galaxy S9

Η Samsung ενίσχυσε τη θέση της στις συσκευές πάνω από 600 ευρώ.

Σημαντικά υψηλότερες από το S8 οι προπαραγγελίες του Samsung Galaxy S9

Διψήφιο ποσοστό αύξησης παρουσίασαν οι προπαραγγελίες του νέου Samsung Galaxy S9 στην Ελλάδα σε σχέση με εκείνες του Galaxy S8 πέρυσι, σύμφωνα με δηλώσεις των ανθρώπων του ελληνικού γραφείου της εταιρείας. Σύμφωνα με τον κ. Άρη Παρασκευόπουλο, Διευθυντή του τμήματος Κινητής τηλεφωνίας της Samsung για την Ελλάδα και την Κύπρο, οι επιδόσεις του Galaxy S9, οι προπαραγγελίες κινήθηκαν περισσότερο προς την ακριβή έκδοση της συσκευής, το Galaxy S9+, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι το καταναλωτικό κοινό ανταποκρίνεται θετικά στη νέα χρωματική πρόταση, το λιλά, η οποία είναι και αυτή που υπερείχε στις προπαραγγελίες της συσκευής. Στην αναφορά του για τις προπαραγγελίες ο κ. Παρασκευόπουλος κατέληξε ότι η θερμή ανταπόκριση του κοινού δημιουργεί ιδιαίτερη αισιοδοξία για τη συνολική πορεία της συσκευής στην αγορά.

H κυκλοφορία της νέας ναυαρχίδας της Samsung στην ελληνική αγορά ξεκίνησε σήμερα, με τη standard έκδοση να κοστίζει 879 ευρώ, με το Galaxy S9+ να είναι 100 ευρώ ακριβότερο, ενώ οι καταναλωτές που έσπευσαν να προπαραγγείλουν μία από τις δύο συσκευές επωφελούνταν και από ένα πρόγραμμα επιστροφής χρημάτων αξίας 100 ευρώ.

 

Ενισχυμένη το 2017 η Samsung

Μπορεί το 2017 να παρουσίασε μια οριακή μείωση του μεριδίου της στην ελληνική αγορά, ωστόσο συνολικά η προηγούμενη χρονιά έκλεισε θετικά για την εταιρεία, ενισχύοντας τη θέση της. Συγκεκριμένα, το μερίδιο αγοράς της Samsung σε αριθμό τεμαχίων κυμάνθηκε (σύμφωνα με τα στοιχεία της GfK) στο 32,5%, παρουσιάζοντας μία μικρή πτώση κατά 0,7%. Συνολικά η ελληνική αγορά της κινητής μειώθηκε κατά 7% σε τεμάχια, κλείνοντας στα 2,08 εκατομμύρια συσκευές, που σύμφωνα με τον κ. Παρασκευόπουλο οφείλεται στο γεγονός ότι έχει αυξηθεί σημαντικά ο χρόνος που κρατάει ο καταναλωτής το κινητό του. «Ο Έλληνας καταναλωτής καταφεύγει σε λίγο ακριβότερες προτάσεις με σκοπό να τις κρατήσει περισσότερο» ανέφερε το στέλεχος της Samsung. Αποτέλεσμα αυτής της στροφής είναι η μείωση της ελληνικής αγοράς της κινητής το 2017 σε αξία να είναι αισθητά μικρότερη από εκείνη του όγκου τεμαχίων, πέφτοντας κατά μόνο 3 ποσοστιαίες μονάδες. Ως προς αυτή τη μονάδα μέτρησης της αγοράς η Samsung κατάφερε να παρουσιάσει θετικό πρόσημο, αφού το μερίδιό της ενισχύθηκε (έστω και οριακά) κατά 0,4% φθάνοντας στο 39,3%, διατηρώντας την πρώτη θέση για ακόμα μία χρονιά.

Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση - Οι τιμές αφορούν ποσοστά (%)

Ακόμα πιο ενισχυμένη είναι η θέση της Samsung στην κατηγορία των smartphones αξίας άνω των 600 ευρώ, μια κατηγορία που αποτελεί και ένα σημαντικό στοίχημα για την εταιρεία. Ειδικότερα, σ’ αυτό το στρώμα της αγοράς η εταιρεία αύξησε το μερίδιό της σε ότι αφορά τον όγκο τεμαχίων κατά 11,4%, το οποίο έφθασε στο 36,3%. Αντίστοιχα, το μερίδιό της με βάση την αξία άγγιξε το 33,2%, ενισχυμένο κατά 9,2 ποσοστιαίες μονάδες. Οι μεταβολές για τη συγκεκριμένη κατηγορία συσκευών στο σύνολο της αγοράς της κινητής ήταν +0,9% (όγκος πωλήσεων) και +3,5% (αξία πωλήσεων).

SMARTPHONES,SAMSUNG GALAXY S9,SAMSUNG,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home