Φωτογραφία, ανταλλαγή μηνυμάτων και social media οι αγαπημένες ασχολίες των Ελλήνων χρηστών smartphones

Deasy @ 14.02.2018
Φωτογραφία, ανταλλαγή μηνυμάτων και social media οι αγαπημένες ασχολίες των Ελλήνων χρηστών smartphones

Η λήψη φωτογραφιών, η ανταλλαγή μηνυμάτων (texting) και η πρόσβαση στα social media αναδεικνύονται ως οι δημοφιλέστερες συνήθειες των Ελλήνων χρηστών με το smartphone τους, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα που πραγματοποίησε η Huawei. Ειδικότερα, ο μέσος Έλληνας χρήστης χρησιμοποιεί το smartphone του για την ανταλλαγή μηνυμάτων σε ποσοστό 78% το 84% το θέλει για τη λήψη φωτογραφιών και το 79% για πρόσβαση στα social media.

Στόχος της έρευνας ήταν να διαπιστωθεί ο βαθμός εξάρτησης των χρηστών από τη συσκευή τους, με το 44% των συμμετεχόντων στην έρευνα της Huawei να παραδέχεται πως έχει το smartphone μαζί του για περισσότερες από 13 ώρες ημερησίως και το 27% μάλιστα να το χρησιμοποιεί ενεργά για 3-4 ώρες. Η χρήση του smartphone καταλαμβάνει όλη τη διάρκεια της ημέρας και σύμφωνα με την έρευνα το 74% των Ελλήνων διαβάζει τα emails του ή πλοηγείται στα social media και στέλνει μηνύματα πριν πάει για ύπνο. Από την άλλη πλευρά, το 58% ελέγχει το smartphone του αμέσως μόλις ξυπνήσει. Πρόκειται για έναν εκ των βασικών λόγων που το 53% των ανθρώπων παίρνει το κινητό του στο κρεβάτι με τον 1 στους 10 μάλιστα να παραδέχεται πως τον παίρνει ο ύπνος με το smartphone στα χέρια.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον ωστόσο, είναι πως το 37% των Ελλήνων παίρνει το κινητό του στο μπάνιο, το 25% το έχει μαζί του ακόμα και όταν κάνει μπάνιο, το 41% δεν το αποχωρίζεται ούτε στην κουζίνα ενώ το 18% το χρησιμοποιεί στο παιδικό δωμάτιο. Εκτός σπιτιού, το 97% των ερωτώμενων απάντησαν ότι παίρνουν μαζί τους συνέχεια το smartphone, ενώ το 44% επιστρέφει στο σπίτι του όταν διαπιστώνει ότι το έχει ξεχάσει.

Τα αποτελέσματα της έρευνας σχολίασε η κα Χρύσα Παπακυργιάκη, Ψυχολόγος/ Ψυχοθεραπεύτρια Εφήβων & Ενηλίκων, Ειδική παιδαγωγός Msc Εγκληματολογίας. Η κ. Παπακυργιάκη σχολίασε: «η ανθρώπινη επαφή έχει κρυφτεί πλέον πίσω από μια οθόνη, όμως τι θα λέγατε να βλέπαμε την άλλη όψη του νομίσματος; Τι γίνεται εάν δούμε το κινητό ως μέσο επαφής και όχι ως εμπόδιο της; Χάρη σε αυτό οι αγαπημένοι μας είναι συνεχώς κοντά μας, οι αγαπημένοι φίλοι, η οικογένεια εάν είσαι σπουδαστής, ο σύντροφος που δουλεύει πολλές ώρες, ο αγαπημένος τραγουδιστής, η οικογένειά σου. Τα smartphones είναι μέρος της ζωής μας και η σωστή χρήση τους μπορεί να βοηθήσει στην βελτίωση της ποιότητάς της καθώς και στην ενίσχυση των συναισθηματικών δεσμών μεταξύ των ανθρώπων. Εκεί βασίστηκε και η έρευνα της Huawei όπου φάνηκε πως οι κυριότεροι λόγοι χρήσης του smartphone είναι για texting (ανταλλαγή μηνυμάτων) και για λήψη κάποιας φωτογραφίας κάτι που φανερώνει ότι πράγματι το κινητό είναι ένα μέσο επικοινωνίας και επαφής. Η φωτογραφία υπήρξε ανέκαθεν ένας τρόπος μη λεκτικής επικοινωνίας, εξάλλου είναι κάτι που ενισχύεται πλέον μέσω των smartphones και των αντίστοιχων εφαρμογών σε όλα τα κινητά τηλέφωνα».

H έρευνα πραγματοποιήθηκε για το λανσάρισμα του Huawei P Smart, το νέο smartphone της εταιρείας που απευθύνεται κατά κύριο λόγο στο νεανικό κοινό.

SMARTPHONES,HUAWEI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home