Τον Απρίλιο Cosmote TV Go χωρίς περιορισμούς

Τον Απρίλιο Cosmote TV Go χωρίς περιορισμούς

Στη διάθεση της εφαρμογής Cosmote TV Go, χωρίς τους σημερινούς περιορισμούς ως προς τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο που χρησιμοποιεί ο συνδρομητής, θα προχωρήσει τον Απρίλιο η Cosmote. Όπως έγινε γνωστό στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, η διάθεση θα ξεκινήσει σε πρώτη φάση σε laptops, tablets και smartphones, ενώ λίγο αργότερα αναμένεται και στις Smart TVs και προς τα τέλη της χρονιάς σε Android box. Υπενθυμίζεται ότι στην παρούσα φάση η λειτουργία της εφαρμογής Cosmote TV Go είναι διαθέσιμη μόνο μέσα από δίκτυα, σταθερής ή κινητής, Cosmote.

Η θέαση περιεχομένου Cosmote TV Go για τους υφιστάμενους συνδρομητές του Cosmote TV θα είναι δωρεάν, ενώ για τους υπόλοιπους θα παρέχεται αρχικά με τη μορφή μηνιαίου παγίου.

Όμως, όπως έγινε γνωστό και με την είσοδο του Android Box, προς τα τέλη του 2018, θα παρέχεται η δυνατότητα και ευέλικτων μορφών τιμολόγησης για τη θέαση περιεχομένου. Ειδικότερα, εξετάζονται επιλογές, όπως η δυνατότητα θέασης μόνο αθλητικών καναλιών ή συγκεκριμένου πρωταθλήματος, ημερήσιου πάσου, παρακολούθησης μεμονωμένου προγράμματος, π.χ. ενός αθλητικού αγώνα, κ.α. Επιλογές που έχουν ως στόχο η τηλεοπτική πλατφόρμα να διευρύνει το κοινό που απευθύνεται: από τα νοικοκυριά να προχωρήσει σε μεμονωμένους χρήστες και συγκεκριμένες ανάγκες.

Ο εμπλουτισμός του Cosmote TV σε υπηρεσίες αλλά και περιεχόμενο δεν σταματάει εδώ. Όπως σημείωσε ο Δημήτρης Μιχαλάκης (Executive Director, Cosmote TV) μέσα στο Φεβρουάριο θα ξεκινήσει η διάθεση της υπηρεσίας Smart Remote, μέσω της οποίας ο συνδρομητής του Cosmote TV θα μπορεί να αναζητά πληροφορίες προγράμματος μέχρι και δύο ημέρες πίσω στην εφαρμογή Cosmote TV Go και να χρησιμοποιεί ταυτόχρονα το smartphone του ως remote control για το τηλεοπτικό πρόγραμμα της πλατφόρμας. Επιπλέον, μέχρι το τέλος του μήνα, στα καταστήματα του δικτύου του ΟΤΕ θα είναι διαθέσιμο και WiFi USB disk, που θα επιτρέπει την ασύρματη σύνδεση του αποκωδικοποιητή με το WiFi router του σπιτιού. Μια κίνηση που σύμφωνα με τον κ. Μιχαλάκη θα βοηθήσει να συνδεθούν περισσότεροι συνδρομητές στην υβριδική πλατφόρμα. Όπως σημείωσε, όλη η συνδρομητική βάση του Cosmote TV είναι hybrid ready, ωστόσο μόλις το 30% αυτής χρησιμοποιούν την υβριδική πλατφόρμα.

Σε ότι αφορά το περιεχόμενο, ο κ. Μιχαλάκης έκανε γνωστό ότι η Cosmote TV ανανέωσε τα δικαιώματα μετάδοσης του ισπανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου La Liga μέχρι το 2021, ενώ σύντομα αναμένεται να προστεθεί στο περιεχόμενο και το κανάλι NatGeo+, με το Cosmote TV να αποτελεί την πρώτη ευρωπαϊκή πλατφόρμα που το εντάσσει στο μπουκέτο της. Επιπλέον, έκανε αναφορά και στη διεύρυνση των συνεργασιών με μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο, με τον κ. Μιχαλάκη να σημειώνει ότι το κινηματογραφικό περιεχόμενο της πλατφόρμας έχει βελτιωθεί κατά 50% σε σχέση με δύο χρόνια πριν.

 

2017: επιβράδυνση της αγοράς

Ως κύριος παράγοντας ανάσχεσης των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης που παρουσίαζε η συνδρομητική τηλεόραση τα προηγούμενα χρόνια αναδεικνύεται η φορολογία, σύμφωνα με τα στελέχη του ΟΤΕ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο τέλος του 2017 οι συνδρομητές του Cosmote TV να φθάσουν τους 525.000, παρουσιάζοντας μια υστέρηση σε σχέση με τον στόχο των 600.000 συνδρομητών που είχε θέσει η διοίκηση του ΟΤΕ στο ξεκίνημα της περυσινής χρονιάς.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη μετάδοση ποδοσφαιρικών αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος, μετά τη λύση της συνεργασίας της Nova με τη Super League. O κ. Τσαμάζ δήλωσε ότι ο ΟΤΕ θα παρακολουθεί τις εξελίξεις, θεωρώντας ότι είναι πολύ νωρίς για να γίνει συζήτηση για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

COSMOTE TV,COSMOTE TV GO,OTE,COSMOTE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home