Δάνεια για την απόκτηση iPhone

Deasy @ 07.02.2018
Δάνεια για την απόκτηση iPhone

Κοντά σε μια κίνηση που αποσκοπεί στο να κάνει πιο «προσιτή» την ιδέα απόκτησης ενός καινούριου iPhone φέρεται να είναι κοντά η Apple, η οποία όπως διαβάζουμε στη Wall Street Journal συζητά με τον όμιλο της Goldman Sachs για τη «χορήγηση δανείων» στους καταναλωτές.

Μέσω της υπό συζήτησης συνεργασίας οι καταναλωτές που θα προχωρούν στην απόκτηση ενός iPhone ή άλλων προϊόντων της Apple θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν με το μήνα και όχι καταβάλλοντας το σύνολο του ποσού με την αγορά της συσκευής. Μοχλός για ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποτελέσει η Marcus, η τράπεζα που απευθύνεται σε καταναλωτές και έχει συστήσει από το 2016 η Goldman Sachs.

Ένα παρόμοιο πρόγραμμα αγοράς iPhone έχει ήδη συστήσει εδώ και δύο περίπου χρόνια η Apple, μέσω της Citizen Bank, παρέχοντας την ευχέρεια πληρωμής σε 24 δόσεις. Για παράδειγμα, όπως μπορούμε να δούμε στο site της εταιρείας, η αγορά ενός iPhone X (999 δολάρια μετρητοίς) με το συγκεκριμένο πρόγραμμα κοστίζει 49,91 δολάρια/μήνα για 24 μήνες. Δηλαδή, σχεδόν 1.198 δολάρια.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα σε ότι αφορά την υπό συζήτηση συνεργασία δεν έχει γίνει γνωστό αν θα υπάρχει επιτόκιο και ποιο θα είναι το ύψος του. Ωστόσο, οι συζητήσεις έρχονται σε μια περίοδο που όπως έχουμε αναλύσει σε πρόσφατο δημοσίευμά μας, έχει αυξηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο ο κύκλος αντικατάστασης των smartphones. Από αυτόν τον κανόνα δεν ξεφεύγει και η Apple και με δεδομένο ότι το iPhone είναι το πιο πολύτιμο περιουσιακό της στοιχείο, λογικά θα θέλει να το προστατέψει και να δημιουργήσει προγράμματα που θα διευκολύνουν τη μετάβαση των καταναλωτών από το παλιό στο νέο μοντέλο. Αν μάλιστα καταφέρει να τα δέσει και με υπηρεσίες, όπως το Apple Music για την απόκτηση μουσικής, θα είναι το ιδανικό σενάριο.

IPHONE,GOLDMAN SHACKS,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home