Εθνικοποιημένο δίκτυο 5G σκέφτονται οι ΗΠΑ

Deasy @ 29.01.2018
Εθνικοποιημένο δίκτυο 5G σκέφτονται οι ΗΠΑ

Μια πρόταση, εντελώς αντίθετη με την ελεύθερη οικονομία και την προαγωγή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, διερευνά η αμερικάνικη κυβέρνηση, σύμφωνα με έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΠΑ, υπό το φόβο της «κατασκοπείας από την Κίνα» μελετά την ιδέα να είναι η αμερικάνικη κυβέρνηση εκείνη που θα κατασκευάσει το 5G δίκτυο της χώρας και όχι οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, θεωρώντας ότι αν έχει μεγαλύτερο έλεγχο στην τηλεπικοινωνιακή υποδομή θα έχει μικρότερη έκθεση στην «απειλή».

Τα δίκτυα 5G είναι το επόμενο βήμα από το 4G στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα και χάρη στις μεγαλύτερες ταχύτητες και χωρητικότητα που υπόσχονται θα είναι σε θέση να προσφέρουν μια σειρά νέων προηγμένων υπηρεσιών και λύσεων, όπως τα αυτόνομα οχήματα. Στις ΗΠΑ (αλλά και άλλες χώρες) ήδη έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για την υλοποίηση τέτοιων δικτύων από τις ιδιωτικές εταιρείες, όπως η AT&T και η Verizon. Μάλιστα, η ΑΤ&Τ τοποθετήθηκε δημόσια σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όπως αυτό που περιγράφεται στην πρόταση του Συμβουλίου Ασφαλείας, σημειώνοντας ότι έχει ξεκινήσει το σχεδιασμό του 5G δικτύου της, προσθέτοντας ότι ένα εθνικοποιημένο δίκτυο θα υλοποιούνταν με πολύ πιο αργούς ρυθμούς, από αυτούς του ιδιωτικού τομέα. Σύμφωνα με την πρόταση ένα εθνικοποιημένο δίκτυο 5G θα μπορούσε να υλοποιηθεί σε βάθος 3 ετών, χωρίς όμως να διευκρινίζει από που θα προέρχονται οι πόροι για το «χτίσιμό» του.

Επίσημη τοποθέτηση έκανε και ο επικεφαλής της Αρμόδιας Αρχής που εποπτεύει τις τηλεπικοινωνίες στις ΗΠΑ (FCC) στην οποία δηλώνει την αντίθεσή του σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, προσθέτοντας ότι η καινοτομία και οι επενδύσεις οδηγούνται κατά κανόνα από την ιδιωτική πρωτοβουλία και όχι το κράτος.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι η αμερικάνικη κυβέρνηση, υπό το φόβο της ασφάλειας και της διαρροής δεδομένων στις υπηρεσίες πληροφοριών της Κίνας άσκησε πίεση την ΑΤ&Τ να κόψει κάθε δεσμό της με την κινέζικη Huawei, όχι μόνο σε επίπεδο συσκευών αλλά και υποδομών.   

ΗΠΑ,ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ,ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ,5G,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home