Αποκαλυπτήρια για τη Sony α7R III

Ένα ακόμα βήμα μπροστά για τη Sony.

Αποκαλυπτήρια για τη Sony α7R III

Τέσσερα χρόνια μετά την παρουσίαση της πρώτης φωτογραφικής μηχανής α7, η Sony συνεχίζει ακατάπαυστα να εμπλουτίζει την οικογένεια, που απευθύνεται τόσο στους επαγγελματίες όσο και στους ενθουσιώδεις ερασιτέχνες φωτογράφους. Τελευταία προσθήκη και όγδοη συνολικά της οικογένειας α7, η νέα α7R III.

Η αναμονή έλαβε τέλος λοιπόν και η ιαπωνική εταιρεία έκανε τα αποκαλυπτήρια της νέας της πρότασης που απευθύνεται σε επαγγελματίες φωτογράφους που κατά κύριο λόγο ζητούν μεγάλη ανάλυση. Η α7R III ενσωματώνει ένα αισθητήρα 42,4 MP που είναι ικανός να αποθηκεύει άφθονο όγκο πληροφορίας. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Sony ένα καρέ αποθηκεύει όγκο πληροφορίας που φθάνει τα 169,6 εκατομμύρια pixels. Τεράστιος πραγματικά!

Ωστόσο, η νέα α7R III δεν μένει μόνο σ’ αυτό αλλά προσφέρει αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά σε σχέση με την προκάτοχό της σε διάφορα επίπεδα. Καταρχάς ο νέος επεξεργαστής Exmor R και BIONZ X έχει ως αποτέλεσμα την πολύ γρήγορη επεξεργασία της εικόνας, οπότε η εταιρεία προχώρησε και στην αναβάθμιση των δυνατοτήτων της κάμερας σ’ ότι αφορά τη συνεχή φωτογράφιση. Από τα 5 καρέ το δευτερόλεπτο στην προηγούμενη α7R φθάνουμε στη νέα φωτογραφική στα 10 καρέ, με τη ριπή να μπορεί να φθάνει τις 76 συνεχόμενες λήψεις συμπιεσμένων RAW ή JPEG. Για να έχετε μια εικόνα για τι όγκο πληροφορίας μιλάμε κάθε RAW αρχείο έχει μέγεθος που ξεπερνάει τα 40MP, ενώ το JPEG πλησιάζει τα 20MP.

Οι βελτιώσεις συνεχίζονται στον τομέα του ISO που έχει εύρος 100-32.000 με τη Sony να αναφέρει ότι ο ψηφιακός θόρυβος έχει βελτιωθεί στα επίπεδα του ενός stop.

Αναβαθμισμένη έρχεται και η αυτόματη εστίαση σε ταχύτητα, σε σημεία εστίασης που φθάνουν τα 399, προσφέροντας κάλυψη 68% του καρέ, ενώ σημαντική βεβαίως είναι και η ύπαρξη σταθεροποιητή εικόνας 5 αξόνων.

Βελτιώσεις έχουν γίνει και στον τομέα του video, με την α7R III να προσφέρει δυνατότητα εγγραφής 4Κ full frame με τη Sony να σημειώνει ότι η πληροφορία φθάνει τα 5Κ.

Σε ότι αφορά το hardware, υπάρχουν επίσης αλλαγές σε σημεία που σίγουρα θα ευχαριστήσουν τους επαγγελματίες φωτογράφους. Παρά το γεγονός ότι το σώμα παραμένει ίδιο με την προηγούμενη α7R, η α7R III προσφέρει πλέον δυνατότητα υποδοχής δύο καρτών SD, όπως επίσης και αυξημένης χωρητικότητας μπαταρία. Και τα δύο χαρακτηριστικά προέρχονται από την α9, που παρουσίασε πριν από μερικούς μήνες. Επιπλέον, υπάρχουν υποδοχές και microUSB αλλά και USB Type C, ενώ υποστηρίζεται από όλο το οικοσύστημα αξεσουάρ που είχαν επίσης ανακοινωθεί για την α9.

Η Sony α7R III αναμένεται στην αγορά στα μέσα του Νοεμβρίου με την τιμή της για την Ευρώπη να έχει διαμορφωθεί στα 3.500 ευρώ, μόνο το σώμα. Όσοι προχωρήσουν σε προπαραγγελία θα λάβουν δωρεάν 5 χρόνια εγγύησης.

 

Νέος all around φακός 24-105mm

Μαζί με την κάμερα η Sony παρουσίασε και ένα νέο φακό, που αποτελεί μια all around πρόταση με εστιακό εύρος 24-105mm και διάφραγμα F4. Ένας φακός δηλαδή σε μια πολύ δημοφιλή κατηγορία, από ευρυγώνιο σε τηλεφακό, με σταθεροποιητή εικόνας που θα ευχαριστήσει και όσους επικεντρώνονται στον τομέα του βίντεο. Ο νέος FE 24-105mm F4 G OSS θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα με την κάμερα με την τιμή να έχει διαμορφωθεί στα 1.300 ευρώ.

Τέλος, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι θα παρουσιάσει έναν ακόμα φακό που ζητούσαν ιδιαίτερα οι επαγγελματίες φωτογράφοι στο χώρο του αθλητισμού, ειδικά μετά την ανακοίνωση της α9. Πρόκειται για τον τηλεφακό FE 400mm F2.8 GM OSS.

 

 

 

SONY A7R III,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,SONY,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home