Πως συνδέομαι σε ένα WiFi hotspot;

Deasy @ 29.09.2009

 Αν θέλετε να συνδεθείτε είτε σε ένα δημόσιο είτε σε ένα οικιακό WiFi hotspot θα πρέπει πρώτα να είστε σίγουροι ότι διαθέτετε τον κατάλληλο εξοπλισμό. Οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές, πλήθος κινητών τηλεφώνων αλλά και πολλές άλλες φορητές συσκευές διαθέτουν πλέον ενσωματωμένους τους απαραίτητους πομπούς. Αν διαθέτετε κάποιο φορητό υπολογιστή παλαιότερης γενιάς, ο οποίος δεν διαθέτει WiFi, μπορείτε να προμηθευτείτε συμβατό εξοπλισμό που είτε τοποθετείται στη USB υποδοχή είτε στην υποδοχή για κάρτες τύπου PCMCIA. Αντίστοιχος εξοπλισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε desktop υπολογιστή.

 

Με την τοποθέτηση του εξοπλισμού και την εγκατάσταση των απαραίτητων συνοδευτικών προγραμμάτων (drivers), η συσκευή σας θα μπορεί να βρίσκει και να συνδέεται αυτόματα στα υπάρχοντα δίκτυα. Με άλλα λόγια, μόλις ενεργοποιήσετε τη λειτουργία ανεύρεσης δικτύων στο χώρο που βρίσκεται η συσκευή σας θα σας ειδοποιήσει για όποια διαθέσιμα υπάρχουν και θα σας "ρωτήσει" αν θέλετε να συνδεθείτε σε κάποιο από αυτά.

 

Ειδικότερα, από το μενού της συσκευής (εφόσον μιλάμε για κινητό τηλέφωνο ή PDA) ή από το ενδεικτικό πλήκτρο (εφόσον μιλάμε για φορητό υπολογιστή) ενεργοποιείτε τη λειτουργία ανεύρεσης WiFi δικτύων. Άμεσα στην οθόνη της συσκευής θα εμφανιστούν τα διαθέσιμα δίκτυα στην περιοχή που βρίσκεστε, το πόσο ισχυρό είναι το σήμα καθενός ξεχωριστά και αν είναι ελεύθερα ή κλειδωμένα (αν χρειάζονται δηλαδή κάποιο κωδικό ή όχι για να τα χρησιμοποιήσετε). Επιλέγετε το δίκτυο που θέλετε να "εκμεταλλευτείτε" και άμεσα (στα κλειδωμένα δίκτυα μετά την εισαγωγή του απαραίτητου κωδικού) συνδέεστε και μπορείτε να σερφάρετε στο Internet ή να δείτε τα e-mail σας. Αξίζει μάλιστα να αναφέρουμε ότι εφόσον ξαναβρεθείτε στην ίδια περιοχή με ανοικτή τη λειτουργία σάρωσης για WiFi δίκτυα δεν θα χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία επιλογής. Μόλις η συσκευή σας αναγνωρίσει το ίδιο δίκτυο θα συνδεθεί μαζί του.  

  

WI-FI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home