MLS iQTalk: επιτέλους μάθαμε κάτι παραπάνω

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρώτο ελληνικό smartphone που θα διατίθεται από την Cosmote

MLS iQTalk: επιτέλους μάθαμε κάτι παραπάνω

H ανακοίνωση για το iQTalk είχε γίνει από την MLS την περασμένη εβδομάδα, αλλά οι πληροφορίες που υπήρχαν δεν ήταν και τόσες πολλές. Τώρα, η βορειοελλαδίτικη εταιρεία αποφάσισε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες από τη στιγμή που τις 4 Ιουλίου η συσκευή είναι διαθέσιμη αποκλειστικά μέσω του δικτύου της Cosmote έναντι 249,90 ευρώ.

Κατ’ αρχήν και στη δεύτερη ανακοίνωση η MLS επιμένει να κάνει λόγο για το πρώτο ελληνικό κινητό τηλέφωνο. Είναι το πρώτο ελληνικό smartphone, όπως αναφέρει και το δελτίο Τύπου της Cosmote, καθώς το πρώτο ελληνικό κινητό το είχε παρουσιάσει η Πλαίσιο Computers. Αν και για να είμαστε ακριβείς ούτε το ένα ούτε το άλλο είναι Made in Greece, αλλά είναι Made in China.

Ας αφήσουμε, όμως, τα «τυπικά». Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της MLS, το iQTalk «δεν είναι απλά έξυπνο, είναι ευφυές». Στα χέρια μου δεν το έχω πιάσει ακόμη, αλλά από την τελευταία ανακοίνωση της MLS μπορούμε να πάρουμε μία γεύση. Αν νομίζετε ότι η συσκευή είναι η ελληνική απάντηση στο Siri μάλλον θα απογοητευτείτε. Πρακτικά, η MLS φαίνεται πως πήρε ένα Android smartphone made in China και πρόσθεσε τις φωνητικές εφαρμογές της. Έτσι, ο κάτοχος της συσκευής μπορεί να κάνει κλήσεις με φωνητικές εντολές. Απλώς μπορεί να λέει το όνομα που θέλει να καλέσει στα ελληνικά, όπως και αν θα τον καλέσει στο κινητό ή σε κάποιο άλλο νούμερο. Με τον ίδιο τρόπο, συμπληρώνεται αυτόματα και η διεύθυνση στο email ή ο αριθμός για ένα SMS. Αλλά, η ανακοίνωση δεν αναφέρει αν η συσκευή δέχεται και φωνητικά το περιεχόμενο του μηνύματος. Τέλος, υπάρχει και το MLS Destinator Talk&Drive για φωνητική πλοήγηση, αλλά αυτό μάλλον αναμενόμενο ήταν. Σημειωτέον ακόμη πως η έκδοση Android είναι η κλασική 2.3.5 (Gingerbread).

Όσον αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά, η οθόνη είναι αρκετά μεγάλη (4,3 ίντσες) για μία συσκευή που κοστίζει 250 ευρώ. Από την άλλη, ο επεξεργαστής στα 650 MHz δεν είναι και ότι καλύτερο σε αυτά τα επίπεδα τιμής, οπότε μόνο η δοκιμή θα μας πείσει περί του αντιθέτου. Η κάμερα είναι στα 5 megapixels, κάτι επίσης αναμενόμενο, ενώ από εκεί και πέρα δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι που να μη το βρίσκει κανείς και σε συσκευές κάτω από τα 250 ευρώ. Οπότε το ερώτημα είναι κατά πόσον οι φωνητικές εντολές αξίζουν τα επιπλέον χρήματα!

ANDROID,iQtalk,DESTINATOR,SMARTPHONES,SIRI,COSMOTE,MLS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home