Προβλήματα που'χει ο γάμος

Προβλήματα που'χει ο γάμος

Αν είσαι τουλάχιστον 25 χρονών θα έχεις ακούσει ενδεχομένως για το Millenium Bug, γνωστό και ως Υ2Κ. Ηταν ένα πρόβλημα στις βάσεις δεδομένων και στα λειτουργικά συστήματα των υπολογιστών στα τέλη του προηγούμενου αιώνα, που επειδή "έβλεπαν" το έτος ως διψήφιο δεν μπορούσαν να διαχειριστούν σωστά το 2000. Χρειάστηκε αρκετός χρόνος και κόπος για να προσαρμοστούν τα συστήματα και να μην γίνουν πραγματικότητα τα διάφορα σενάρια Αποκάλυψης.

Ενα παρόμοιο πρόβλημα έχει προκύψει εσχάτως, αυτή τη φορά με τους γάμους ομοφύλων. Προσοχή, δεν λέμε γάμους ομοφυλοφίλων διότι ανέκαθεν οι ομοφυλόφιλοι έκαναν γάμους ίσως όχι με άλλους ομοφυλόφιλους αλλά ότι παντρεύονταν ήταν γεγονός. Λέμε γάμους ομοφύλων διότι σε αυτούς παντρεύονται άνθρωποι του ίδιου φύλου και μετά από αυτή τη διασκεδαστική παρένθεση γραμματικής και έκφρασης συνεχίζουμε στο ψητό.

Οι γάμοι ομοφύλων δεν έχουν έρθει ακόμα στα μέρη μας, αλλά στον αιώνα που διανύουμε είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα συμβεί. Σε άλλες χώρες ήδη συμβαίνει. Ωραία και όταν το νεόνυμφο ζευγάρι πάει να δηλώσει τον γάμο του στο ληξιαρχείο τι γίνεται; Θέλω να πω, στα έντυπα υπάρχουν πεδία για τον σύζυγο και την σύζυγο. Τι κάνουμε αν έχουμε δύο άνδρες συζύγους ή δύο γυναίκες συζύγους; Θέλουμε μια καινούργια φόρμα, θα απαντήσει κάποιος από το βάθος. Μάλιστα. Και όταν έρθει η ώρα της ηλεκτρονικής καταχώρισης και η βάση δεδομένων "δει" πως ο Γιώργος παντρεύτηκε τον Γιάννη ή η Μαρία την Αννα τι θα κάνει; Θα βήξει. Διότι το πιθανότερο είναι να πει στον χειριστή κάτι του τύπου "έχεις παλαβώσει μωρέ; παντρεύονται οι άντρες μεταξύ τους;" και άντε να εξηγάς (να εξηγάς κύριε διορθωτά μου) στη μηχανή πως η κοινωνία εξελίσσεται και πως τα ταμπού μιας παλαιότερης εποχής δεν έχουν πια θέση κτλ κτλ.

Οπότε;

Οπότε οι σχεδιαστές των βάσεων δεδομένων έχουν να αντιμετωπίσουν ένα νέο πρόβλημα. Το οποίο φυσικά, όπως κάθε πρόβλημα που σέβεται τον εαυτό του, έχει πάρει όνομα. Το λένε Y2gay. Για την ώρα δεν θα βρεις και πολλά για το θέμα αλλά ένας καλός άνθρωπος  αναλύει το θέμα από την πλευρά εκείνων που σχεδιάζουν τις βάσεις δεδομένων και το κάνει με πολύ πολύ καλό τρόπο. Ακόμα και αν δεν σκαμπάζεις πολλά από το πώς δουλεύουν αυτά τα μαραφέτια δεν θα δυσκολευτείς. Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα. Φυσικά χρειάζεσαι ένα link (http://qntm.org/gay) και φυσικά μια καλημέρα στον "αλιέα" του θέματος Κώστα Περήφανο...

CYBERCULTURE,ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home