Στη σκιά του Android

Deasy @ 14.02.2011
Στη σκιά του Android

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δύο εβδομάδες από τη μέρα που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου του 2010, όπου το Android πέρασε στην πρώτη θέση στα smartphones, και το Mobile World Congress που πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη αυτές τις μέρες αποδεικνύει ότι θα έχουμε και συνέχεια. Η Google με το λειτουργικό της, έχει ρίξει τη σκιά της στην πρωτεύουσα της Καταλονίας και αποδεικνύει ότι αυτή τη στιγμή είναι το ισχυρότερο στρατόπεδο στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας, καθώς το σύνολο των μοντέλων που παρουσιάζεται στην έκθεση της Βαρκελώνης έχει ένα κοινό παρονομαστή: λειτουργικό Android στις νεότερες εκδόσεις του κατά κύριο λόγο, είτε αναφερόμαστε σε smartphones είτε σε κινητά τηλέφωνα. Σε καμία άλλη έκθεση στο παρελθόν, η επικράτηση μιας πλατφόρμας δεν ήταν τόσο εμφανής όσο ίσως στο φετινό event της Βαρκελώνης.  

Ναι, η Microsoft φαίνεται ότι διαθέτει μια δυναμική, ώστε να αποτελέσει το τρίτο ισχυρό οικοσύστημα στα κινητά τηλέφωνα, όμως μέχρι να συμβεί αυτό χρειάζεται να διανύσει αρκετά (χιλιο)μέτρα. Στην (ενδεχόμενη) κάλυψη αυτής της διαφοράς, λογικά θα τη βοηθήσει και η Nokia, αλλά θα χρειαστεί να περάσει λογικά και αυτή η χρονιά και πιθανώς η επόμενη έκθεση στη Βαρκελώνη.

Με το software (είτε αναφερόμαστε σε λειτουργικά είτε σε εφαρμογές) να αυξάνει συνεχώς το ρόλο του πάνω στα κινητά τηλέφωνα, the good fellas από τις ΗΠΑ, Google, Microsoft και Apple (εντάξει αυτή έχει και λίγο hardware) έχουν πάρει πάνω τους το παιχνίδι, αφήνοντας τους κατασκευαστές σε δευτερεύοντα ρόλο, οι οποίοι προσπαθούν να κερδίσουν τις εντυπώσεις με τη γλώσσα των τεχνικών χαρακτηριστικών: διπύρηνοι επεξεργαστές, μεγάλες, καλύτερες οθόνες, 3D περιεχόμενο.  Στοιχεία που μπορεί μέχρι πριν τρία χρόνια να αποσπούσαν τα φώτα της δημοσιότητας και να αποτελούσαν σε ένα βαθμό συστατικά επιτυχίας, όμως πλέον αποτελούν συνοδευτικά χαρακτηριστικά ενός μεγαλύτερου συνόλου: του λειτουργικού.

Με το Android να μονοπωλεί στην παρούσα φάση, η συμμαχία της Microsoft με τη Nokia και η ενδυνάμωση του στρατοπέδου των Windows Phone 7 φαίνεται ότι θα λειτουργήσει θετικά όχι μόνο για τη φιλανδική εταιρεία αλλά για όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες, αφού εξισσοροπεί έστω και λίγο προς το παρόν, την αγορά, δημιουργώντας το αντίπαλο δέος στη Google. Την Apple δεν την βάζουμε μέσα γιατί εξακολουθεί να βαδίζει μόνη της…

SMARTPHONES,MICROSOFT,ANDROID,WINDOWS PHONE,MOBILE WORLD CONGRESS,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home