Samsung Galaxy S4: τι να περιμένουμε

Deasy @ 07.03.2013
Samsung Galaxy S4: τι να περιμένουμε

Απέχουμε μόλις μία εβδομάδα από την παρουσίαση του νέου μοντέλου της Samsung και όπως είναι φυσιολογικό εντείνεται η φημολογία και ταυτόχρονα η «εσωτερική» πληροφόρηση για τα χαρακτηριστικά που θα διαθέτει. Η αλήθεια είναι ότι από την πλευρά της κορεάτικης εταιρείας τα στόματα παραμένουν κλειστά, η οποία –όπως είναι φυσιολογικό- δεν θέλει να αποκαλύψει κάτι πριν την ώρα του.

Άλλωστε το event που ετοιμάζει η εταιρεία στην Νέα Υόρκη είναι πολύ μεγάλο, όσο μεγάλες είναι και οι προσδοκίες για τον νέο απόγονο της σειράς Galaxy S. Με βάση τη συλλογή πληροφοριών, που προέρχεται από τα διάφορα sites του εξωτερικού αλλά και το παρελθόν της εταιρείας, θα προσπαθήσουμε  παρακάτω να αποκρυπτογραφήσουμε μερικά από τα χαρακτηριστικά που θα προσφέρει η συσκευή.

Galaxy S4 ή Galaxy S IV

Έλα ντε; Παρά το γεγονός ότι στα τρία προηγούμενα μοντέλα προτιμήθηκε η λατινική αρίθμιση και επιπρόσθετα ότι το S4 παραπέμπει (έστω και λίγο) στο προηγούμενο iPhone, πιθανολογούμε ότι η Samsung θα προτιμήσει τελικά αυτήν την επιλογή. Έστω και αν για κάποιους θεωρείται σημειολογικό λάθος, νομίζουμε ότι έφθασε η ώρα που η εταιρεία θα εγκαταλήψει το συγκεκριμένο τρόπο γραφής, ειδικά αν έχει στο πλάνο της να συνεχίσει τη σειρά για μερικά ακόμα χρόνια.  Για ποιους λόγους; Καταρχάς, διαβάζεται πιο εύκολα, ενώ τόσο στο teaser της πρόσκλησης για τα αποκαλυπτήρια της επόμενης Πέμπτης όσο και στις διαφημιστικές αφίσες που γεμίζουν ήδη τη Νέα Υόρκη έχει χρησιμοποιηθεί ο αριθμός στα λεκτικά τους.  

Υλικά κατασκευής

Πολύς λόγος έχει γίνει για το αν η Samsung θα κινηθεί πάλι στο μοντέλο των πολυκαρβονικών υλικών που η αλήθεια είναι ότι έχουν δεχθεί ιδιαίτερη κριτική από κάποια μερίδα του κοινού ή θα αλλάξει δρόμο και θα προτιμήσει μεταλλικές επιφάνειες, όπως η HTC. Η αλήθεια είναι ότι είναι ένα στοίχημα με μεγάλη απόδοση, αφού δεν υπάρχει σαφή εικόνα. Όμως τόσο το παρελθόν της σειράς όσο και το νέο Galaxy Note 8, που παρουσιάστηκε στη Βαρκελώνη δείχνουν ότι πιθανότατα η εταιρεία θα κινηθεί στο δρόμο που ξέρει. Ακόμα και αν ξενίζει κάποιους…

Οθόνη, επεξεργαστής, μνήμη

Ερωτηματικά για την ανάλυση της οθόνης δεν νομίζουμε ότι υπάρχουν καθώς είναι βέβαιο ότι θα υποστηρίζεται ανάλυση 1920x1080 pixels. Αντίστοιχα φαίνεται να κλειδώνει και η αύξηση του μεγέθους στις 5 ίντσες, όπως επίσης και η πυκνότητα των pixels ανά ίντσα. Σε σχέση με τον επεξεργαστή και εδώ νομίζουμε ότι φαβορί είναι ο τετραπύρηνος Snapdragon στη συχνότητα των 1,8GHz. Αυτές τις προβλέψεις μαρτυρούν άλλωστε και φωτογραφίες που δημοσίευσε χθες ισραηλινό site, οι οποίες όπως ισχυρίζεται προέρχονται από το νέο μοντέλο της Samsung.

Κάμερα και μνήμη

Και εδώ τα περιθώρια για να κινηθεί η Samsung σε επίπεδα κάτω των 13 megapixels δεν νομίζουμε ότι υπάρχουν. Άλλωστε πάντα η εταιρεία έδινε έμφαση και στο παιχνίδι των αριθμών στη συγκεκριμένη κατηγορία, οπότε αποκλείουμε να κάνει την οποιαδήποτε έκπληξη φέτος.

Όσον αφορά τον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής, η πλάστιγγα γέρνει προς δύο γνωστές επιλογές: 16 ή 32GB με δυνατότητα επέκτασης μνήμης. Η επιλογή των 64GB ενσωματωμένης μνήμης απομακρύνεται ως ενδεχόμενο.

Eye Scroll

Οι πληροφορίες των New York Times πριν από μερικές μέρες έρχονται να επιβεβαιωθούν και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το ισρηλινό site, που αναφέραμε προηγουμένως. Το νέο Galaxy S θα αναγνωρίζει κατά 99% την κίνηση των ματιών, προσφέροντας ένα άλλο πεδίο αλληλεπίδρασης της συσκευής με τον άνθρωπο.

Knox

Στο Mobile World Congress η Samsung ανακοίνωσε τη λύση Samsung Knox, η οποία επιτρέπει το διαχωρισμό της επαγγελματικής με την προσωπική χρήση μιας φορητής συσκευής. Δεν αποκλείεται να δούμε λοιπόν την ενσωμάτωση της συγκεκριμένης λύσης και στο νέο τηλέφωνο, το οποίο απευθύνεται σε ένα μεγάλο ποσοστό σε κατόχους με υψηλές επαγγελματικές απαιτήσεις.

Λειτουργικό και άλλα χαρακτηριστικά

Με δεδομένο ότι την έκδοση 5.0 στο Android θα την δούμε λογικά το ερχόμενο καλοκαίρι στο συνέδριο της Google δεν τίθεται θέμα συζήτησης για το αν το smartphone της Samsung θα φοράει τη συγκεκριμένη έκδοση. Θα κινηθεί στην υπάρχουσα έκδοση Jelly Bean με δυνατότητα αναβάθμισης όταν έρθει ο καιρός της νέας έκδοσης του λειτουργικό.

Όσον αφορά άλλα χαρακτηριστικά, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η Samsung θα μας δείξει και νέους τρόπους με τους οποίους θα μπορεί το νέο της τηλέφωνο να μοιράζεται περιεχόμενο με άλλες συσκευές, όπως επίσης είναι κατά 99% βέβαιο ότι δεν θα δούμε πενάκι, όπως υπάρχει στη σειρά Note. Μια διαφορετική επιλογή θα έμπλεκε τα πράγματα…

Για να έφθασες σ’ αυτό το σημείο του κειμένου (και να μην βαρέθηκες :) ) αυτό σημαίνει ότι έχεις έστω και ένα μικρό ενδιαφέρον για το νέο smartphone της Samsung. Σε ποια σημεία θα πόνταρες εσύ; Περιμένουμε τα σχόλια σου;

SAMSUNG GALAXY S IV,SAMSUNG GALAXY S4,ANDROID,SMARTPHONES,SAMSUNG,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home