Η μεγάλη ληστεία των bitcoins

Deasy @ 06.03.2018
Η μεγάλη ληστεία των bitcoins

Στα πράγματα που περιμέναμε να συμβούν (και είμαστε βέβαιοι εδώ στο deasy πως δεν είχαμε μόνο εμείς τέτοιες εκτιμήσεις) είχαμε εδώ και καιρό βάλει τις ληστείες με στόχο υπολογιστές που πραγματοποιούν "εξόρυξη" κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με το Associated Press, μια συμμορία κατάφερε να κλέψει 600 τέτοιους υπολογιστές από ένα data center στην Ισλανδία.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ληστείες που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στη χώρα, τα μέσα της οποίας κάνουν λόγο για τη “Μεγάλη Ληστεία των Bitcoins”.

Έχουν συλληφθεί 11 άτομα από τα οποία δύο προφυλακίστηκαν, ενώ η αξία των υπολογιστών -που ακόμα δεν έχουν βρεθεί- υπολογίζεται στα 2 εκατ. δολάρια. Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ρέικιαβικ σχολίασε πως όλες οι ενδείξεις οδηγούν σε ενέργεια του οργανωμένου εγκλήματος. Όπως έγινε γνωστό, οι δράστες πραγματοποίησαν τρεις διαρρήξεις τον Δεκέμβριο και μία τον Ιανουάριο πριν γίνουν αντιληπτοί. Οι αρχές όμως κράτησαν το θέμα μακριά από τη δημοσιότητα, ελπίζοντας πως στο μεταξύ θα μπορούσαν να βρουν τους υπολογιστές. Με δεδομένο ότι αυτοί θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τη διαδικασία της εξόρυξης και δεν θα αφήσουν ψηφιακά ίχνη μέσω επισκέψεων στο Internet, ο μόνος τρόπος για τον εντοπισμό τους είναι αν σε κάποιο σημείο στην Ισλανδία καταγραφεί ξαφνική αύξηση στην κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home