Παιδοφιλικό λάθος από το Facebook

Deasy @ 06.03.2018
Παιδοφιλικό λάθος από το Facebook

Μάλλον στο Facebook έχουν τον νου τους στις διακοπές, αλλιώς δεν εξηγείται η παροιμιώδης γκάφα του περασμένου Σαββατοκύριακου, όταν στο πλαίσιο έρευνας ζητήθηκε από τους χρήστες να πουν αν οι άνδρες μπορούν να ζητούν φωτογραφίες με σεξουαλικό περιεχόμενο από παιδιά. 

Η ερώτηση σίγουρα προκάλεσε απορίες σε όσους μετείχαν στην έρευνα του μεγάλου κοινωνικού δικτύου: "Σε έναν ιδανικό κόσμο όπου εσείς θα μπορούσατε να ορίσετε τις πολιτικές του Facebook πώς θα χειριζόσασταν την περίπτωση όπου σε ένα προσωπικό μήνυμα ένας ενήλικος άνδρας ζητά από ένα 14χρονο κορίτσι φωτογραφίες με σεξουαλικό περιεχόμενο". Ο χρήστης μπορούσε να επιλέξει μια απάντηση μεταξύ αποδοχής και μη αποδοχής, συμπεριλαμβανομένου βεβαίως του κλασικού "δεν απαντώ". 

Όπως ίσως θα περίμενες και αφού είχε προηγηθεί η σχετική κατακραυγή το Facebook απέσυρε το επίμαχο ερώτημα λέγοντας πως πρόκειται -προφανώς- για λάθος. Προς αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε πως από τις πρώτες του ημέρες το Facebook έχει ξεκαθαρίσει πως είναι εναντίον συμπεριφορών όπως αυτές που υπαινισόταν η ερώτηση στην έρευνα και πως συνεργάζεται στενά με τις αρμόδιες αρχές για την αντιμετώπιση τέτοιων πρακτικών.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home