Οι μεγάλοι παρεμβαίνουν υπέρ της δικτυακής ουδετερότητας

Deasy @ 08.01.2018
Οι μεγάλοι παρεμβαίνουν υπέρ της δικτυακής ουδετερότητας

Λέγαμες τις προάλλες πως στην μάχη για την προστασία της δικτυακής ουδετερότητας απουσίασε το βαρύ πυροβολικό, το οποίο όμως έκανε αισθητή την παρουσία του σχεδόν ταυτόχρονα με τον ερχομό του 2018.

Το Internet Association, στο οποίο εκπροσωπούνται τα βαριά ονόματα του ψηφιακού μας κόσμου -Facebook, Google, Amazon, Dropbox, Airbnb, Microsoft, Paypal, Twitter, Reddit, Tripadvisor και πολλοί ακόμη- ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή πως προτίθεται να παρέμβει σε νομικό επίπεδο προκειμένου να διαφυλαχθεί η δικτυακή ουδετερότητα.

Η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ένωση είναι λιτή και δεν μπαίνει σε λεπτομέρειες. Ομως και με δεδομένο ότι η νέα διάταξη της αμερικανικής επιτροπής Επικοινωνιών (της FCC) με την οποία καταργείται η δικτυακή ουδετερότητα τίθεται σε εφαρμογή εντός της εβδομάδας που μόλις ξεκίνησε, θεωρείται βέβαιο πως θα υπάρξουν προσφυγές στα αρμόδια δικαστήρια των ΗΠΑ. Ήδη το Neftlix έχει κάνει πολύ σαφείς τις προθέσεις του, γράφοντας στο Twitter πως “το 2018 το διαδίκτυο ενώνεται για την υπεράσπιση της δικτυακής ουδετερότητας. Οσο για την FCC, θα τη δούμε στο δικαστήριο”

ΗΠΑ,NET NEUTRALITY,FCC,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home